View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
carvik kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 18, 2004 6:59 pm Post subject: |
|
|
mam problem, jak to rozchodit kdyz mam telefon pripojenej pres infra port, poradte, co se tu docitam je, ze je ten pes zakopanej nekde ve virtualnim portu, ale netusim kde???
diky |
|
Back to top |
|
 |
carvik kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 18, 2004 7:19 pm Post subject: infra port |
|
|
jak to mam rozchodit pres infraport,diky,diky |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Sun Sep 19, 2004 9:49 am Post subject: |
|
|
2m65mx> to s tim volnym místem je docela zjímavý, je možny že by měl tel. ještě nějakou speciální paměť pro podobný úprvy? _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0 |
|
Back to top |
|
 |
Vidlicka kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Sep 19, 2004 12:28 pm Post subject: |
|
|
Zdarec lidičky,taky sem měl problem se zobrazením souboru config a cache,ale to vypnutí a zapnutí pomohlo.dik.  |
|
Back to top |
|
 |
fanab kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Sep 19, 2004 11:25 pm Post subject: C65 FlexMenu help |
|
|
Ahoj lidi. Tak jsem na svý C65 taky vyzkoušel nový ikony byť má menší dispej než ostatní z řady. Fungovalo to až na odkaz do nastavení. No a jak jsem to dolaďoval tak se mi podařilo vymazat si celý adresář FlexMenu. Tak pokud mi někdo můžete helpnout - byl bych vám vděčen za zaslání onoho adresáře na fanab@volny.cz. Díky. |
|
Back to top |
|
 |
Rajče badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 6:03 am Post subject: Re: *Hanni díky |
|
|
MADMAX wrote: | Hanni moc dík!!! Ikony jsou všude všechny!!! Akorát u jedné sady chybí soubor main.fs. Dá se s tím něco udělat? Je to tenhle: Win XP icons for M65 |
No pokud se nejedná o animované ikony a mají stejné názvy jako jiné sady (tzn. 1_b.png a podobně) pak můžeš použít main.fs z jiné - podobné sady Co jsem na to tak koukal, tak main.fs není nic jiného než soubor ve kterém jsou zapsány názvy souborů jednotlivých ikon a případně funkce na dané pozici v menu => předpokládám, že časem někdo přijde na to i jak měnit tyto funkce a pak si menu budeš moci sestavit zcela podle sebe  |
|
Back to top |
|
 |
Rajče badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 6:06 am Post subject: Re: C65 FlexMenu help |
|
|
fanab wrote: | Ahoj lidi. Tak jsem na svý C65 taky vyzkoušel nový ikony byť má menší dispej než ostatní z řady. Fungovalo to až na odkaz do nastavení. No a jak jsem to dolaďoval tak se mi podařilo vymazat si celý adresář FlexMenu. Tak pokud mi někdo můžete helpnout - byl bych vám vděčen za zaslání onoho adresáře na fanab@volny.cz. Díky. |
Tady v práci zálohy nemám, ale doma jsem si snad vyzálohoval kompletní FlexMenu , tak ho klidně pošlu. |
|
Back to top |
|
 |
Rajče badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 6:09 am Post subject: |
|
|
hanni wrote: | zo vsetkych linkov,ktore som tu dal na forum stahovat ide.. |
Tak mne napadá ... nebylo by možné ty sady stáhnout a dát je přímo na SiemensManii ??? Ať se s tím chudáci už netrápí  |
|
Back to top |
|
 |
Rajče badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 6:12 am Post subject: Re: infra port |
|
|
carvik wrote: | jak to mam rozchodit pres infraport,diky,diky |
Ahoj .... to je opravdu problém... zatím jsem neviděl žádný prográmek, terý vytvoří virtuální COM pro IrDA ... ostatní pracují pouze na převodu USB a ODT jede jenom přes COM Možná časem jeho autor vydá novou verzi a zahrne do ní i rozhraní IrDA, ale to si možná počkáme  |
|
Back to top |
|
 |
Rajče badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 8:31 am Post subject: Re: C65 FlexMenu help |
|
|
Rajče wrote: | fanab wrote: | Ahoj lidi. Tak jsem na svý C65 taky vyzkoušel nový ikony byť má menší dispej než ostatní z řady. Fungovalo to až na odkaz do nastavení. No a jak jsem to dolaďoval tak se mi podařilo vymazat si celý adresář FlexMenu. Tak pokud mi někdo můžete helpnout - byl bych vám vděčen za zaslání onoho adresáře na fanab@volny.cz. Díky. |
Tady v práci zálohy nemám, ale doma jsem si snad vyzálohoval kompletní FlexMenu , tak ho klidně pošlu. |
A kruci ... jse mto ale slepoň .... já ti to FlexMenu poslat nemohu, protože mám CX65 a né C65  |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 3:30 pm Post subject: Diskové oddíly v telefonu |
|
|
To BEZY and everyone interested:
Vyzkoušel jsem, jak se věci mají ohledně rozparcelování paměti na x65.
Tak takhle je to s těmi diskovými oddíly v telefonu (M65, ale asi vše x65):
0:\ je [Data]; Kapacita 0:\ je 10,5 MB; pův. využité místo cca 5 MB
1:\ je [Cache]; Kapacita 1:\ je 0,3 MB; pův. využité místo < 0,05 MB
2:\ je [Config]; Kapacita 2:\ je 1,7 MB; pův. využité místo < 0,9 MB
Celková kapacita telefonů řady x65 (testován M65): asi 12,5 MB
(složky náležející oddílům: to lze vyčíst z 0:\System\Profile.pd)
(kapacity: v programu SiMoCo jsem posílal do dané jednotky soubory, dokud nenahlásil program chybu - v tu chvíli byla jednotka zaplněna)
A ještě jsem k OD Tools 0.2 zapomněl dodat, že po vypnutí a zapnutí telefonu složky Cache a Config zase zmizí, proto je nutno postup odemknutí disků opakovat.
m65mx |
|
Back to top |
|
 |
Rajče badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 4:47 pm Post subject: Animované ikony pomocí GIF |
|
|
Dobrý den mí věrní posluchači.
Musím předně poděkovat redakci SiemensManie, že mi ušetřila práci
Tak a teď k tomu o čem se s vámi chci zase podělit. Napadlo mě, že když jde animovat ikonky (viz ikony S65) pomocí posobě následujících obrázků PNG, že by obdobně mohly fungovat ikony vytvořené přímo jako animovaný GIF - vždyť telefon tyto animace umí.
Jelikož je tu zatím právě jědiná animovaná sada a to zmíněná S65, posloužila mě jako podklad k mému pokusu. Pomocí softwaru na tvorbu animovaných GIFů jsem si ze sledů obrázků vytvořil "animačky" GIF. Ovšem potíž nastala, jak změnit příponu v tom důležitém souboru main.fs. Většina textových editorů totiž některé znaky vypustí nebo je při ukládání nahradí jinými a tak soubor "sprzní" Pomohl starý dobrý Volkov Commander, jehož editor naopak zachovává shodnou strukturu a světe div se FUNGUJE I POD WINDOWS XP
Po nahrání do telefonu, vypnutí a zapnutí jsem přišel na dvě vady.
1) zapoměl jsem GIFům přiřadit barvu průhlednosti, tekže jejich okolí bylo bílé v celem rozměru obrázku .... ups
2) ani jedna GIFová se neanimovala !!! - pravděpodobně by se muselo více zasáhnout do struktury main.fs a "naučit ho" v dané chvíli přehrávat animované GIFy
Tím končím přednášku a přenechávám prostor k diskuzi  |
|
Back to top |
|
 |
cook man pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 7:18 pm Post subject: |
|
|
Nasel jsem na netu program na vytvareni vlastnich menu i s prirazenim obraku a vytvoreni mein.fs Melo by to byt todle x65fscreator.zip
Je to anglicky a moc se v tom nevyznam tak to zkuste a napiste.  |
|
Back to top |
|
 |
fanab kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 8:35 pm Post subject: Re: C65 FlexMenu help |
|
|
Rajče wrote: | Rajče wrote: | fanab wrote: | Ahoj lidi. Tak jsem na svý C65 taky vyzkoušel nový ikony byť má menší dispej než ostatní z řady. Fungovalo to až na odkaz do nastavení. No a jak jsem to dolaďoval tak se mi podařilo vymazat si celý adresář FlexMenu. Tak pokud mi někdo můžete helpnout - byl bych vám vděčen za zaslání onoho adresáře na fanab@volny.cz. Díky. |
A kruci ... jse mto ale slepoň .... já ti to FlexMenu poslat nemohu, protože mám CX65 a né C65  |
Co se dá dělat. Díky za ochotu. Moc C65-kařů tady asi nebude ale snad někdo....někdy.... Jinak ty ikony na C65 vypadaj sqěle ikdyž se momentálně skrz ně nikam nedostanu. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Tue Sep 21, 2004 6:53 am Post subject: |
|
|
cook man wrote: | Nasel jsem na netu program na vytvareni vlastnich menu i s prirazenim obraku a vytvoreni mein.fs Melo by to byt todle x65fscreator.zip
Je to anglicky a moc se v tom nevyznam tak to zkuste a napiste.  |
Este by sa hodil link na ten program.. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
|