View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 5:22 pm Post subject: |
|
|
kesu wrote: | jirkab wrote: | Ale celkem jo. Musím to vyzoušet. Ta zapojení co jsem zatím viděl, nesplňovala moje nároky na HF. |
Pak dej vědět jak se ti to povedlo. A zkoušel si to zapojit podle toho schématu co tu je? |
Zoušel jsem dvě možnosti:1) 2a5, 3a4a7 spojeno
2)2a6, 3a4a7 spojeno.
Obojí jsem zkoušel obojí stejné, hlásí se jako HF, ale nelíbí se mi vyzvánění do venkovního repráku. Vyzkouším a uvidím. Zdá se mi totiž, že zde je propjeno pouze 2a6a možná 11. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 5:27 pm Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | kesu wrote: | jirkab wrote: | Ale celkem jo. Musím to vyzoušet. Ta zapojení co jsem zatím viděl, nesplňovala moje nároky na HF. |
Pak dej vědět jak se ti to povedlo. A zkoušel si to zapojit podle toho schématu co tu je? |
Zoušel jsem dvě možnosti:1) 2a5, 3a4a7 spojeno
2)2a6, 3a4a7 spojeno.
Obojí jsem zkoušel obojí stejné, hlásí se jako HF, ale nelíbí se mi vyzvánění do venkovního repráku. Vyzkouším a uvidím. Zdá se mi totiž, že zde je propjeno pouze 2a6a možná 11. |
OK tak testuj a pak napiš _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Last edited by kesu on Mon Dec 26, 2005 5:40 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 5:37 pm Post subject: |
|
|
Mám pro tebe ještě jednu fotku a to HF + radio
přidal jsem to do ty stejný složky - http://www.kesu.ic.cz/SXG75
PS:omlouvam se za kvalitu fotek,nemám totiž moc casu si s tim hrát _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
mobilteam začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 5:40 pm Post subject: |
|
|
Spravis to velmi lahko,musis vediet spravne piny pre audio a mic :OUT IN a ak chces signal pre prijimanie hovoru dokopy asi 5kontaktov ale neviem kde zozenies 5kontaktny JAG.ja osobne si myslim ze sa to neoplati robit ale kupit org.Uz len z dovodu ze pokial pripojis sluchdka s vacim vykonom moze Ti odist audio v telefone.kazde org HF ma svoje specificke repro ktore znesie ohmi a watty. |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 5:48 pm Post subject: |
|
|
mobilteam wrote: | Spravis to velmi lahko,musis vediet spravne piny pre audio a mic :OUT IN a ak chces signal pre prijimanie hovoru dokopy asi 5kontaktov ale neviem kde zozenies 5kontaktny JAG.ja osobne si myslim ze sa to neoplati robit ale kupit org.Uz len z dovodu ze pokial pripojis sluchdka s vacim vykonom moze Ti odist audio v telefone.kazde org HF ma svoje specificke repro ktore znesie ohmi a watty. |
My chcema vlastě vyrobit jen redukci na sluchátka - tedy bez mikrofonu a toho tlašítka. Jen aby byl konektor<-->2cm kabel<-->Jack 3,5 (samice)
A jak poznám správné piny pro AUDIO?
A je velká hrozba toho že silnějšíma sluchátkama zničim něco v telefonu? _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
mobilteam začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 6:26 pm Post subject: |
|
|
velka nieje.pokial chces len audio tak ti staci jag 3 kontakty.lavy pravy aby si mal stereo a gnd pripojis na gnd a funguje.potom je este otazka ci telefon sa rozhodne pracovat a prepne gsm do rezimu HF |
|
Back to top |
|
 |
tomas_m (člen klubu SM) začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 6:30 pm Post subject: |
|
|
Podle me to stema sluchatkama nemel bejt sebemensi problem.Stacilo by rozebrat ty original sluchatka k telefonu a "propipat" kam je kterej pin z konektoru na kazdym sluchatku zapojenej a pak podle toho udelat redukci.
A to ze by sluchatka znicili telefon...z toho bych rozhodne strach nemel pokud to dobre zapojis. _________________ << M75 >> 512mb APACER + DCA 540(original) + DCA 510(www.datovekabely.com) + FW05 -> FW12 -> FW13 <-> FW16 + Patche |
|
Back to top |
|
 |
mobilteam začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 6:34 pm Post subject: |
|
|
tomas_m wrote: | Podle me to stema sluchatkama nemel bejt sebemensi problem.Stacilo by rozebrat ty original sluchatka k telefonu a "propipat" kam je kterej pin z konektoru na kazdym sluchatku zapojenej a pak podle toho udelat redukci.
A to ze by sluchatka znicili telefon...z toho bych rozhodne strach nemel pokud to dobre zapojis. |
ja hovorim o tom ze kazde sluchadko ma svoj odpor a znesitelni vykon v tomto pripAde sa hlavne jedna o odpor.len tak pre pripad skus na VF zosilovac ktory ma 4ohmy na vystupe pripojit 8ohmove repro co to spravi po 1O min hrania......skus a potom pis!!! |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 9:11 pm Post subject: |
|
|
mobilteam wrote: | tomas_m wrote: | Podle me to stema sluchatkama nemel bejt sebemensi problem.Stacilo by rozebrat ty original sluchatka k telefonu a "propipat" kam je kterej pin z konektoru na kazdym sluchatku zapojenej a pak podle toho udelat redukci.
A to ze by sluchatka znicili telefon...z toho bych rozhodne strach nemel pokud to dobre zapojis. |
ja hovorim o tom ze kazde sluchadko ma svoj odpor a znesitelni vykon v tomto pripAde sa hlavne jedna o odpor.len tak pre pripad skus na VF zosilovac ktory ma 4ohmy na vystupe pripojit 8ohmove repro co to spravi po 1O min hrania......skus a potom pis!!! |
Naprostý nesmysly. (Zesilovač není VF, ale nf, nemá žádný výstupní odpor - to jen na okraj). K telefonu se nemusíš bát připojit jakékoliv sluchátka. V telefonu jsou ochrany, které omezují výstupní napětí v závislosti na proudu, ani zkrat nevadí (tzn. 0 ohmů). Minimální připojitelný odpor bez omezování je kolem 8-10ohmů(prakticky vyzkoušeno, změřeno) _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Mon Dec 26, 2005 10:37 pm Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | mobilteam wrote: | tomas_m wrote: | Podle me to stema sluchatkama nemel bejt sebemensi problem.Stacilo by rozebrat ty original sluchatka k telefonu a "propipat" kam je kterej pin z konektoru na kazdym sluchatku zapojenej a pak podle toho udelat redukci.
Naprostý nesmysly. (Zesilovač není VF, ale nf, nemá žádný výstupní odpor - to jen na okraj). K telefonu se nemusíš bát připojit jakékoliv sluchátka. V telefonu jsou ochrany, které omezují výstupní napětí v závislosti na proudu, ani zkrat nevadí (tzn. 0 ohmů). Minimální připojitelný odpor bez omezování je kolem 8-10ohmů(prakticky vyzkoušeno, změřeno) |
Konečně někdo kdo si je jistej tim co mluví. Telefonu by to fakt nemělo vadit a když tam připojíš sluchátka s "větším výkonem" (nemá to bejt náhodou příkon ) tak to akorát bude hrát potichu. Jinak co se impedance ("odporu") sluchátek týče, myslim že všechny "pecky" a podobně maj paušálně 8 ohmů. Držte se pánové až budu mít S75 taky si to udělám  _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
Teď už jen nokie E-series E50--E51--E52
MAOrh:"co jde zku*vit taky musi jit i napravit" |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 11:55 pm Post subject: |
|
|
Už to má někdo konečně zapojený? potřeboval bych finální schéma _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
|
Back to top |
|
 |
Cujo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Dec 27, 2005 6:03 pm Post subject: |
|
|
cawte, vyrobil by mi nekdo redukci na 3.5jack? (cx75)
zadarmo to nebude
vice treba po icq |
|
Back to top |
|
 |
mobilteam začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Dec 27, 2005 6:09 pm Post subject: |
|
|
Yurii wrote: | jirkab wrote: | mobilteam wrote: | tomas_m wrote: | Podle me to stema sluchatkama nemel bejt sebemensi problem.Stacilo by rozebrat ty original sluchatka k telefonu a "propipat" kam je kterej pin z konektoru na kazdym sluchatku zapojenej a pak podle toho udelat redukci.
Naprostý nesmysly. (Zesilovač není VF, ale nf, nemá žádný výstupní odpor - to jen na okraj). K telefonu se nemusíš bát připojit jakékoliv sluchátka. V telefonu jsou ochrany, které omezují výstupní napětí v závislosti na proudu, ani zkrat nevadí (tzn. 0 ohmů). Minimální připojitelný odpor bez omezování je kolem 8-10ohmů(prakticky vyzkoušeno, změřeno) |
Konečně někdo kdo si je jistej tim co mluví. Telefonu by to fakt nemělo vadit a když tam připojíš sluchátka s "větším výkonem" (nemá to bejt náhodou příkon ) tak to akorát bude hrát potichu. Jinak co se impedance ("odporu") sluchátek týče, myslim že všechny "pecky" a podobně maj paušálně 8 ohmů. Držte se pánové až budu mít S75 taky si to udělám  | A to ticho je cim sposobene???????asi tak... |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Wed Dec 28, 2005 3:21 pm Post subject: |
|
|
Redukci na sluchátka jsem dělal takhle. Ale nejsem s ní spokojený, protože vyzvánění jde kromě do sluchátek i do repráku mobilu, ale asi se s tím budu muset smířit. Je tam dobře vidět, že není použitá 1, 5, a 11.
Nevhodný je pro toto využití také konektor lepší je úhlový.
A tady je schéma stažené z jiné diskuze na těchto stránkách.
Někde jsem viděl propojené místo 2a6, 2a5, ale funkce je stejná a mobil (alespoň cx75 i S65) to detekuje jako HF. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Cujo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Dec 29, 2005 9:31 pm Post subject: |
|
|
tak co udelal by mi nekdo tu redukci ?  |