View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
lada01 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Joined: 11 Aug 2005 Posts: 5470 Location: Olomouc Phone: SXG75 132978.34 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Tue Mar 21, 2006 10:02 pm Post subject: |
|
|
Lakva wrote: |
Možná proto má současný patch miniGPS číslo verze 0.8, které naznačuje, že mu ještě nějaké něco chybí.
|
ale verze 1.0 už je zrovna včera vyšla ...
a neumí to... _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 10:20 pm Post subject: |
|
|
verze 1.0 je beta a pouhá předělávka pro Master Patch...
2Lakva: tak je jasný že to není super přesná věc ale s tim já nic nenadělám  _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

Joined: 27 Jan 2006 Posts: 256 Location: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 10:43 pm Post subject: |
|
|
V pohodě, já vím, neber to prosím osobně :-)
Jinak ovšem ta celá věc s možností připojit (pravej) GPS reciever a ovládat ho Javou mě začíná lákat čím dál tím víc!!! Asi si najdu nějaký to zapojení, objednám GPS a zkusím to :-) |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 12:11 am Post subject: |
|
|
No kdyz jsem o tom uvazoval na zacatku, tak mi taky prislo lepsi reseni propojit GPS kabelem, protoze BT je docela plytvani energii a clovek musi hlidat baterie obou zarizeni (zvlast vydrz GPS je bidna). Pres kabel muze napajeni obstarat mobil.
Jenze na druhou stranu ten kabel muze docela prekazet. V aute by to bylo v pohode, ale pokud by to chtel clovek pouzit kdyz jde pesky, tak pri BT staci mit GPS nekde v batohu (nejlepe nahore) a cas od casu staci vyndat z kapsy mobil a podivat se. S kabelem by to bylo horsi...
Jinak co jsem na tech dvou GPS co ted mam pozoroval, tak rozhodne ma vyznam porovnavat i parametry tech modulu, protoze se dost lisi.
GPS BT77 krom toho, ze si s SK65 priliz nerozumi mi prijde hodne presna pokud vidi satelity, coz vetsinou znamena primou viditelnost. Teoreticky ma vydrzet 26 hodin, ale spojeni mi spadlo do dvou hodin (a kdo by porad resetoval telefon).
GPS BT74R mi vydrzela v chodu neco pres 11 hodin (ma vydrzet 12) a sice skoro vzdy najde satelity (bezne i v mistnosti), ale i kdyz hlasi ze vidi 6 satelitu, tak ma vetsi odchylku nez 77, ktera v tom miste vidi 3 nebo 4.
Kdyz jsem porovnaval vysledek 77 s leteckou fotkou, tak odchylka byla par metru. U 74 to casto bylo o ulici vedle
Zvlast vtipne je mereni vysky, kdyz mi obe GPS tvrdili, ze presnost je v dany okamzik 2.5m a vzajemne se lisili asi o 15 metru... |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

Joined: 27 Jan 2006 Posts: 256 Location: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 9:57 am Post subject: Re: GPS přes kabel |
|
|
Asi budu vypadat jako kverulant... nabízejí sice spojení přes kabel, ale nenašel jsem tam o tom žádnou bližší informaci... Přehlídl jsem něco, nebo tam fakt nic není?
Jinak možnost propojení i přes BT určitě není špatná... ale raději budu řešit kabel (jeho uchycení nebo vedení) než baterku v některém ze zařízení (třeba v mobilu v nouzové situaci).
Jerry, nemáš nějaké srovnání výdrže baterky, resp. spotřeby? Na stejném zařízení při spojení přes BT a přes kabel?
Jdu lovit nějaké to zapojení přes kabel. Kdybyste něco našli, dejte taky vědět. |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 11:03 am Post subject: Re: GPS přes kabel |
|
|
Lakva wrote: |
Jerry, nemáš nějaké srovnání výdrže baterky, resp. spotřeby? Na stejném zařízení při spojení přes BT a přes kabel?
Jdu lovit nějaké to zapojení přes kabel. Kdybyste něco našli, dejte taky vědět. |
Srovnani nemam, jak jsem psal, mam k dispozici jen dve GPS pro bluetooth. To jestli by teoreticky slo seriove spojeni jsem zkousel jenom tak ze jsem z pocitace posilal po kabelu ocekavane zpravy (coz fungovalo).
Ve specifikacich jsem nasel, ze typ BT77 ma odber 35mA (26 hodin), ta druha 74R ma uvedeno <80mA (12 hodin).
U gps pripojene na kabel resit vydrz nema smysl, protoze se predpoklada napajeni po kabelu - bud z auta, v nejhorsim by to slo i z mobilu.
Zapojeni by na strane mobilu nemel byt problem, nekde tu najdes kabel na propojeni dvou mobilu, na strane Gps musis prostudovat specifikace, to bude asi dost ruzne, v zasade je potreba zapojit napajeni gps, zem a vyvody RxD a TxD. Vyvody urcene pro USB neni duvod resit.
Zapojeni jedne Gps podporujici Rs232 najdes tady, ale spis si najdi specifikaci k takove, kterou si chces koupit.
http://www.wondeproud.com/Products/file_29_1.doc
Na tech strankach jsou i ty dve, ktere mam ted pujcene. |
|
Back to top |
|
 |
lada01 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 11:14 am Post subject: Kabel ke GPS |
|
|
Možná se kabel nemusí upravovat viz. forum na Benq "I'm used to connect GPS device to my M65 via RS-232. Some point about cable: it works only with cable that is detected as DCA-510 (you can see this by pressing *#06# and left softkey). The GPS device acts like DCE in RS-232 terms, so maybe you need to swap rx and tx wires". Vlastní programování je popsáno např. na http://java.sys-con.com/read/36895.htm?CFID=306400&CFTOKEN=C4F207B6-12A5-14FD-DBDF5154877B2CED. Nic jsem z toho zatím nezkoušel. Čekám na levný GPS s RS-232. |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 11:26 am Post subject: |
|
|
Vsak ja jsem netvrdil, ze se musi kabel upravovat, ale ze se musi propojovaci kabel vyrobit.
At si pise co kdo chce, je celkem logicke, ze abys mohl pripojit GPS k siemens telefonu, tak musis mit kabel, ktery bude mit na jednom konci konektor pasujici do Gps a na druhem konci konektor Siemens x65. Takovy kabel urcite nebude soucasti baleni a sance, ze ho nekdo vyrabi je hodne mala.
Jedina moznost jak se vyhnout vyrobe serioveho kabelu by bylo pouzit kabel urceny do serioveho portu pocitace a ty dva konektory (DSUB 9) propojit nejakou spesl redukci, pomoci ktere bys taky oboji napajel. Vzhledem k tomu, ze ty konektory budou srovnatelne velke jako Gps, nepripada mi to jako dobre reseni...
Jinak pokud nekde objevis hodne levne gps, tak urcite napis kde je prodavaji.  |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 12:10 pm Post subject: |
|
|
Určitě bude potřeba udělat aspoň redukci ke spojení dvou devítipinových samic. Specifikace jsou na RS-232 standartní, takže toho bych se nebál. A GPS moduly, zdá se, komunikujou téměř bez vyjímky přes NMEA...
No, ale když píše, že to používal, tak by měl vědět, jak to propojit. Lado, mohl bys mu napsat? Nebo mi pošli adresu na tu konkrétní stránku a já mu napíšu.
Jinak mám spadeno na Kouwell KW-9882 (abych ho mohl nabodnout i na notebook). Nejlíp jsem ho našel na:
http://www.kuma.cz/index.php?action=SP&kod=CEC0010 (ty jsou dobrý, už jsem u nich nakupoval)
http://www.albiba.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=8293
http://www.pckauf.cz/department.php?departmentId:147|Navigace-GPS|pageId:2
Jerry: Ona ta anténka zas tak mrňavá asi nebude. A stejně na ní budu dělat nějaký pouzdro, tak to udělám tak, aby to všechno harampádí bylo v něm a ven koukal jen kablík do founu (kterej asi stejně budu taky bastlit sám...)
No ale rozhodně do toho jdu!!! |
|
Back to top |
|
 |
lada01 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 1:33 pm Post subject: |
|
|
Právě jsem našel tohle: http://www.pckauf.cz/OEM/USB-kabel-pro-GPS-PDA-Receiver_g3715.html
Je to kabel na připojení GPS recieveru s PS2 konektorem pro PDA, přes USB. Tedy lze soudit, že i PS2 konektory budou mít u těchto recieverů standartní zapojení.
Podal jsem dotaz na prodejce, tak čekám, jestli se ozvou.
Klukům na BenQmobilu jdu právě napsat. |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 6:51 pm Post subject: |
|
|
Jinak ten LocViewer, co se da stahnout zadarmo se mi podarilo zprovoznit, respektive zaregistrovat se u Esri tak, aby to prestalo vyhazovat chyby. Pochopil jsem to tak, ze to je placeny, ale do zacatku mi dali nejake kredity na vyzkouseni, kolik mi jich zbyva a za co se jak odecitaji netusim.
Ty mapy ani ten program se mi sice priliz nelibi (zvlast svetle zeleny kurzor skoro neni videt), ale rozhodne je to funkcni a docela i pouztelny.
Zkousel jsem to v autobuse a dost casto byl teda kurzor vedle silnice, ale to bude spis problem pouzite gps.
Kazdopadne ja si hodlam udelat vlastni navigacni aplikaci...  |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 7:57 pm Post subject: |
|
|
Fajn... Počítej s mojí "palebnou podporou"
Jen co pořídím a rozchodím nějakej reciever... |
|
Back to top |
|
 |
BoSS_631 začátečník

0.10 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|