View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 9:26 am Post subject: 404Session Not Found |
|
|
Zdravím ,
po složitých peripetiích (každý krok na jiném počítači...) se mi podařilo zaregistrovat si ICQ na jabber serveru, nainstalovat Colibry, přidat ručně (nikde jsem žádné kontakty dosud neměla) 4 kontakty a první pokus napsat zprávu skončil tímto hlášením:
joan@jabber.cz
NEdoručeno
404Session Not Found
Může mi prosím pěkně někdo říci, co ta chyba znamená Na Fóru jsem nic, co by mi pomohlo, nenalezla . Btw, po snaze "Vložit úsměv" se mi sice zobrazila škála kouzelných smajlíků, mohla jsem po nich jezdit joystickem, ale vybrat se nenechaly
Nastavení GPRS přes internet mám OK (email i Oskarek šlapou)
Díky moc za radu!!
J.  _________________ Motorola T2288R > Samsung C100 > C55 fw 24 (888kB) > C75 fw 11 & CX65 fw 25 → fw50
------------------------ |
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Mon Sep 11, 2006 11:37 am Post subject: |
|
|
Pěkně prosím, smutně koukám , nikdo jste se s tou to chybou nesetkal a nevyřešil ?!?!? Nemám počítač, na kterém bych mohla zkoušet měnit registraci, nastavení nebo tak
Jsem přesvědčena, že mám vše nastavené dobře, ale zřejmě ne...
Díky za pomoc, hezký den!
J.  _________________ Motorola T2288R > Samsung C100 > C55 fw 24 (888kB) > C75 fw 11 & CX65 fw 25 → fw50
|
Back to top |
|
 |
nigol věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 11, 2006 1:18 pm Post subject: |
|
|
Podle te chybove hlasky se zrejme pripojujes pres protokol HTTP, coz je zbytecne. C75 podporuje prime socketove spojeni, ktere je stabilnejsi a prenasi mene dat. Takze ja bych se jeste podival do nastaveni v Colibry. _________________ Java hry a programy
Jabber: nigol@njs.netlab.cz |
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Mon Sep 11, 2006 1:26 pm Post subject: |
|
|
nigol wrote: | Podle te chybove hlasky se zrejme pripojujes pres protokol HTTP, coz je zbytecne. C75 podporuje prime socketove spojeni, ktere je stabilnejsi a prenasi mene dat. Takze ja bych se jeste podival do nastaveni v Colibry. |
Díky za snahu, ale obávám se, že v nastavení Colibry toho moc nenadělám - je tam nutné nastavení jména (ID), hesla a jména jabberu, to jsem udělala. V mobilu mám v HTTP profilu nastaveného provozovatele "Inet GPRS TMCZ" . Nevím co bych měla změnit, Oskárek i maily mi spolehlivě přes tento profil běhají . Přes jaký profil se mám teda připojovat na Colibry ?
|
Back to top |
|
 |
Juřa86 řád zlaté antény

3949.22 SMM
|
Posted: Mon Sep 11, 2006 1:40 pm Post subject: |
|
|
skus vytvorit novy profil s nazvem treba calibry treba to pomuze ale asi ne ale kdyztak to skus tuto hlasku sem nikdy nevidel _________________ A55->CF62->CX70->SX1->A55(C55)+Playstation portable(PSP)+C72 Vista tuning->S75 FW47->SX1 02 Music edition+1GB karta+joy z no*ie 6600+Mio Multipatch |
|
Back to top |
|
 |
nigol věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 12, 2006 5:42 am Post subject: |
|
|
Joan: A nemas stazenou nejakou verzi Colibry, ktera se pripojuje pres HTTP protokol? Protoze chyba 404 je chyba HTTP protokolu. Ja teda Colibry neznam, takze konkretneji asi neporadim. Pouzivam Bombus, ktery slape v pohode a na C75 by mel taky. _________________ Java hry a programy
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Tue Sep 12, 2006 7:49 am Post subject: |
|
|
nigol wrote: | Joan: A nemas stazenou nejakou verzi Colibry, ktera se pripojuje pres HTTP protokol? Protoze chyba 404 je chyba HTTP protokolu. Ja teda Colibry neznam, takze konkretneji asi neporadim. Pouzivam Bombus, ktery slape v pohode a na C75 by mel taky. |
Mám staženou verzi Colibry přímo odtud ze stránek z Krokodýlova návodu "Mobilní ICQ krok za krokem". Já sice vím jen mlhavě, co je to HTTP protokol ale HTTP mám nastavené v mobilu a přes to mi šlape Oskárek , maily, Opera... Proto nechápu, co tam mám změnit, víš?
Díky za snahu!
|
Back to top |
|
 |
nigol věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 12, 2006 9:21 am Post subject: |
|
|
Joan: Protokol HTTP (Hyper Text Transport Protocol) slouzi predevsim k prenosu HTML stranek.
Kdyz to vezmeme obecne, pro komunikaci typu Jabber nebo ICQ se daji pouzit v podstate 2 moznosti - bud HTTP protokol a nebo tzv. prime socketove pripojeni. HTTP protokol ma v tomto pripade jedinou vyhodu v tom, ze ho podporuji vsechny telefony s J2ME. Jinak ma obrovskou nevyhodu v tom, ze neumi sam poslat klientovy nejaka data, to znamena, ze program, ktery ho vyuziva se musi porad v urcitych casovy intervalech ptat serveru, jestli nenastala nejaka zmena. Socketove pripojeni je vyhodnejsi - vytvori se jakasi "roura" mezi serverem a klientem, kterou muzou cestovat data obema smery. Tim padem, pokud se neco zmeni, server posle potrebna data a je to. Takze vyhodou je mensi datova narocnost a taktez rychlejsi odezva. Nevyhodou pak to, ze se tenhle typ pripojeni neda pouzit na starsich telefonech.
Jinak oznaceni HTTP profil je u Siemensu trosku zavadejici, protoze pres tento profil se pripojuji i socketova pripojeni, nicmene pokud ti funguje treba Oskarek nebo Opera mini, mas ho urcite nastaveny dobre.
No a ted trosku praxe. Doporucil bych asi zkusit program Bombus
http://bombus.jrudevels.org/builds/03/midp2.0/Bombus.jar
http://bombus.jrudevels.org/builds/03/midp2.0/Bombus.jad
a tam vyplnit:
Username: (napr. nigol)
Password: (zadat heslo)
Server: (napr. njs.netlab.cz)
Port: 5222
Zbytek nechat tak jak je. _________________ Java hry a programy
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Tue Sep 12, 2006 5:28 pm Post subject: |
|
|
Pokud si vzpomínam dobře, tak colibry mi psalo tuhle chybu, když se připojil na jabber a chtěl jsem napsat třeba někomu na ICQ, když nebyl připojenej ICQ transport... _________________ Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50
Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Máme novou verzi webu. |
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Thu Sep 14, 2006 12:35 pm Post subject: |
|
|
jenda.69 wrote: | Pokud si vzpomínam dobře, tak colibry mi psalo tuhle chybu, když se připojil na jabber a chtěl jsem napsat třeba někomu na ICQ, když nebyl připojenej ICQ transport... |
Díky, jsem ráda, že to tuhle chybu nehází jenom mně
Znamená to snad, že nemohu psát někomu, kdo není připojený ? U všech čtyř kontaktů, které jsem si ručně vložila do mobilu, byla ikonka známé zelené květinky, která ale měla jeden lísteček vespodu šedý, druhý oranžový a zbytek byl krásně zelený. Co vlastně znamená "připojený ICQ transport"?
Jinými slovy, co prosím vás pěkně mám špatně Já už fakt nevím...
Ten kolibřík se mi líbí, pokud to půjde, chtěla bych zůstat u něj
Díky za ochotu pomoci!
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Thu Sep 14, 2006 12:45 pm Post subject: |
|
|
nigol wrote: | Joan: Protokol HTTP (Hyper Text Transport Protocol) slouzi predevsim k prenosu HTML stranek.
Kdyz to vezmeme obecne, pro komunikaci typu Jabber nebo ICQ se daji pouzit v podstate 2 moznosti - bud HTTP protokol a nebo tzv. prime socketove pripojeni. HTTP protokol ma v tomto pripade jedinou vyhodu v tom, ze ho podporuji vsechny telefony s J2ME. Jinak ma obrovskou nevyhodu v tom, ze neumi sam poslat klientovy nejaka data, to znamena, ze program, ktery ho vyuziva se musi porad v urcitych casovy intervalech ptat serveru, jestli nenastala nejaka zmena. Socketove pripojeni je vyhodnejsi - vytvori se jakasi "roura" mezi serverem a klientem, kterou muzou cestovat data obema smery. Tim padem, pokud se neco zmeni, server posle potrebna data a je to. Takze vyhodou je mensi datova narocnost a taktez rychlejsi odezva. Nevyhodou pak to, ze se tenhle typ pripojeni neda pouzit na starsich telefonech.
Jinak oznaceni HTTP profil je u Siemensu trosku zavadejici, protoze pres tento profil se pripojuji i socketova pripojeni, nicmene pokud ti funguje treba Oskarek nebo Opera mini, mas ho urcite nastaveny dobre.
No a ted trosku praxe. Doporucil bych asi zkusit program Bombus
http://bombus.jrudevels.org/builds/03/midp2.0/Bombus.jar
http://bombus.jrudevels.org/builds/03/midp2.0/Bombus.jad
a tam vyplnit:
Username: (napr. nigol)
Password: (zadat heslo)
Server: (napr. njs.netlab.cz)
Port: 5222
Zbytek nechat tak jak je. |
Díky za vyčerpávající info . Při pokusu o stažení bombusu *.jar mi to vyhodilo:
DNS lookup failed
This message was created by WinRoute Proxy.
Jinými slovy tudy cesta nevede (i když nerozumím té chybové hlášce ).
Nevadí, bombus jsem si už odkudsi stáhla, ale napřed se ještě pokusím rozletět Colibry.
Měj se!
|
Back to top |
|
 |
whiplash začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Sep 15, 2006 12:46 am Post subject: |
|
|
Neznám nastavení Colibry ale tak jak už zde bylo zmíněno také používám Bombus,ať už oficiální by Evgs/je i v češtině/ nebo modifikace by ad nebo by Main a jsem velmi spokojen.Server používám jabber.ru a na ICQ icq.jabber.sbin.org a vše funguje o.k. |
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Fri Sep 15, 2006 9:55 am Post subject: |
|
|
whiplash wrote: | ...Server používám jabber.ru a na ICQ icq.jabber.sbin.org a vše funguje o.k. |
, znamená to pro mě, že bych se musela znovu zaregistrovat na jabberu, tentokrát místo na jabber.cz na jabber.ru . Pokud ano, tak to radost nemám - psala jsem výše, jaké komplikace jsem s tím měla
|
Back to top |
|
 |
whiplash začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Sep 15, 2006 11:11 am Post subject: |
|
|
Já neměl s aplikací/Bombus/ ani s registrací žádné problémy.Jabber.cz neznám ani nepoužívám.Aplikaci mám jen kvůli možnosti býti zároveň na dvou místech-ruské konference a icq.Možná by nebylo na škodu zkusit ten Bombus znovu,když už je ta možnost češtiny  |
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Fri Sep 15, 2006 1:50 pm Post subject: |
|
|
Ještě mě napadlo - nemůže být ta chyba způsobena tím, že jsem se pokoušela psát člověku, který mohl být offline ? Funguje IM jako esemesky, kdy pokud pošlu zprávu a příjemce není online, tak po přihlášení mu zpráva dorazí? Nebo snad je zpráva v tu chvíli už ztracená?
Jak to prosím funguje
Díky moc!!
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|