View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
MillisxX kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 06, 2007 11:36 am Post subject: Prohlížení HTML |
|
|
Napadlo mě dát si do mobilu jízdní řád. Náš dopravní podnik ho nabízí ke stažení i v HTML, viz http://www.dpo.cz/jr/bus.htm
Když si dám soubor do mobilu (mám cSL65 , nerowůw tuning ) a pokusím se soubor otevřít, spustí se mi interní vebový prohlížeč, stránka se chce načíst a pak vypíše nedostatek paměti a načtou se jen nesmyslné informace. Jak to zprovoznit? Je ta HTML nějak speciální? Mám snad jen málo volné paměti v mobilu pro něco takového? Kolik tedy musím mít atp. Díky |
|
Back to top |
|
 |
Tyristor_ badatel

315.18 SMM
|
Posted: Tue Mar 06, 2007 12:01 pm Post subject: |
|
|
Problém je v tom, že ten prohlížeč má nejradši xHTML podle standartů. Většina stránek na netu však má v sobě nejrůznější balast, jako třeba styly přímo v souboru se stránkou, který to telefonnímu prohlížeči znesnadňuje, protože ten soubor se tim hnusně zvětšuje. Někdy pomohlo, když jsem třeba v Microreaderu odmazal balast z hlavičky a nechal tam jenom základní tagy. Ale ani to občas nepomůže, nepomáhá ani uložit to na kompu jenom jako čisté html. Chtělo by to nějakej konvertor, kterej z toho odstraní ten bordel. Nejhorší je to pak s html generovanejma Wordem. _________________ C65->voda->ME45->C65->-25°C->C10->servis->C10,C65,CX75,SK65:-D |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Tue Mar 06, 2007 1:05 pm Post subject: |
|
|
Takový nápad (nemám vyzkoušeno): co to zkusit prohlédnout pomocí file manageru v Opera Mini Mod? Ten edituje skoro vše. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Tyristor_ badatel

315.18 SMM
|
Posted: Tue Mar 06, 2007 3:13 pm Post subject: |
|
|
Tak v Opeře si to prhlídneš stejně jako v Microreaderu nebo TextEditu, Opera má ještě ten problém, že češtinu pozná jen v unicodu(teda neviděl jsem ještě verzi, která by to nedělala)s win 1250 a iso-8859-2 to tam rozeseje nějakou azbuku. Nejlepší na to by asi bylo, když si to tam dával přes komp si napsat stránku vlastní. Vzít a zkopírovat potřebný údaje přímo z okna prohlížeče a v notepadu doplnit jen příslušné tagy okolo, když si pak vytvoříš jakous šablonu, tak už to ani nebude taková práce a ve founu to bude šlapat.  _________________ C65->voda->ME45->C65->-25°C->C10->servis->C10,C65,CX75,SK65:-D |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|