View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
testus kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 16, 2006 1:06 pm Post subject: C25 a LI-ION 900 mAh |
|
|
Zdravím, koupil jsem do stařičké C25 novou batrii LI-ION 900 mAh. Potíž je v tom, že když dám telefon nabíjet originální naíječkou k ME45 (tu původní k C25 už nemám), tak se nějakou dobu nabíjí a pak se telefon vypne. Když telefon znovu zapnu, tak indikace ukazuje nabitou baterii, ale když připojím nabíječku, zase začne nabíjení. Chvíli se nabíjí a pak se telefon zase sám vypne...
Je to s LI-ION baterií normální, nebo je to nějaká závada nebo nekompatibilita? Bude tahle baterka v C25 správně fungovat? Díky za odpověd. |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Thu Feb 16, 2006 1:16 pm Post subject: Re: C25 a LI-ION 900 mAh |
|
|
testus wrote: | Zdravím, koupil jsem do stařičké C25 novou batrii LI-ION 900 mAh. Potíž je v tom, že když dám telefon nabíjet originální naíječkou k ME45 (tu původní k C25 už nemám), tak se nějakou dobu nabíjí a pak se telefon vypne. Když telefon znovu zapnu, tak indikace ukazuje nabitou baterii, ale když připojím nabíječku, zase začne nabíjení. Chvíli se nabíjí a pak se telefon zase sám vypne...
Je to s LI-ION baterií normální, nebo je to nějaká závada nebo nekompatibilita? Bude tahle baterka v C25 správně fungovat? Díky za odpověd. |
Vypínání velmi pravděpodobně způsobuje právě ta vysokokapacitní baterka, to samé mi dělala MT50 s neoriginální 850mAh baterií. _________________ S LXXV |
|
Back to top |
|
 |
schmitt kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Oct 13, 2007 10:23 am Post subject: Mám v c25 dokonce Li-ION 1400 mAh. |
|
|
Když jsem si před 2 lety pořizoval do c25 vysokokapacitní baterii Li-ION 1400 mAh, byla to velká neznámá. Ze Siemensu mi tehdy odpověděli, že c25 podporuje pouze klasické Ni-MH akumulátory, o podpoře Li-ION u modelu c25 nemají žádné informace. To jsem totiž předtím v nějakém shopu na netu objevil možnost objednat si do c25 baterii Li-ION 1400 mAh. Tak jsem to risknul (přinejhorším bych "vyhodil z okna" cca. 410,-- Kč včetně poštovného, klasická baterie Ni-MH 650 nebo Ni-MH 700 přišla tehdy s poštovným na nějakých 250,-- Kč).
Rozdíl oproti klasické Ni-MH baterii je hlavně v době výdrže v pohotovosti. Ta moje Li-ION 1400 mAh vydrží zhruba 7-10 dnů v pohotovosti při normálním používání mobilu, po prvním nabití takto vydržela dokonce 14 dnů.
Další rozdíl je v nabíjení. Li-ION se nabíjí podstatně déle, většinou alespoň 10-12 hodin (mám standartní nabíječku do Vodafonu z roku 2000) a když je baterie úplně nabitá, mobil se sám vypne.
Zdraví schmitt |
|
Back to top |
|
 |
hamobil badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Oct 13, 2007 12:13 pm Post subject: |
|
|
pokud zavřeš kryt, tak 1400 to nebude, navíc se starým FW tel. s lionkou nefunguje tak jak má. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|