clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Siemens Mobile Control - SiMoCo

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Siemens Mobile Control - SiMoCo
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 27, 28, 29  Next

Reply to topic     Forum Index -> Diskuse k článkům
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Johnyx1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 25, 2005 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

Ako som sľúbil zasielam výsledok.
Po Setupcorr W98 a novej inštalácii SiMoCo v 2.1.9 som sa celý nedočkavý pustil do kopírovania nulového súboru a o chvíľu som mohol znova s radosťou sledovať krásnu modrú obrazovku Windows po tvrdom reštarte. Doparoma ono to znova vytuhlo.
Tak ma napadá či to robí len mne - potom mám problém s W98 SE- alebo či to robí všeobecne pod W98 /to vedia ostatní ktorí to náhodou skúšali/. Nemôžu sa tam tĺcť nejaké prerušenia?
Mohli by ste mi poradiť čo s tým? Think
Inak s ukazovateľom kapacity batérie máte pravdu Vy a program ukazuje presný údaj, kdežto displej telefónu len približný/dal som si tu námahu a chvíľu som ich porovnával od 100% až po 0/.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Karlos IV
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 29, 2005 7:05 am    Post subject: Kalendář - alarm <Bez zvuku> Reply with quote

Dobrý den, chci se zeptat co dělám špatně nebo jak nastavit zadávání memo poznámek v kalendáři. Používám CX65.
Pokud memo s alarmem zadám přes SiMoCo v menu Kalendář, alarm sice upozorní, ale ne akusticky. Při kontrole v telefonu je stav alarm: <Bez zvuku>.
Dá se v SiMoCo nastavit při zadání stav alarm: <Zap> ?
Back to top
View user's profile Send private message
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 29, 2005 2:41 pm    Post subject: Re: Kalendář - alarm <Bez zvuku> Reply with quote

Karlos IV wrote:
Dobrý den, chci se zeptat co dělám špatně nebo jak nastavit zadávání memo poznámek v kalendáři. Používám CX65.
Pokud memo s alarmem zadám přes SiMoCo v menu Kalendář, alarm sice upozorní, ale ne akusticky. Při kontrole v telefonu je stav alarm: <Bez zvuku>.
Dá se v SiMoCo nastavit při zadání stav alarm: <Zap> ?

V příští verzi to možné bude.
Back to top
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Sun Jan 30, 2005 4:55 pm    Post subject: SiMoCo 2.2.0 Reply with quote

Na www.siemensmania.cz/simoco.php je nová verze 2.2.0
Back to top
nickel
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jan 31, 2005 10:32 pm    Post subject: Reply with quote

Jde mi jen o maličkost ale nikde jsem tu nenašel odpověď, středník v sms se mi změní na tečku.. je to úmysl?
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Tue Feb 01, 2005 8:19 pm    Post subject: Reply with quote

nickel wrote:
Jde mi jen o maličkost ale nikde jsem tu nenašel odpověď, středník v sms se mi změní na tečku.. je to úmysl?

Ano, je to úmysl, středník je ve všech archivních souborech (textových) použit jako oddělovač jednotlivých položek, tedy žádná položka nesmí tento znak obsahovat (pokud ano, je nahrazena jinou).
Back to top
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 02, 2005 6:56 pm    Post subject: Malý tip... Reply with quote

Malý tip pro uživatele SiMoCo, kteří používají program k trvalému propojení s mobilem a současně někdy používají mobil jako modem - např. pro připojení k Internetu. V tomto případě je třeba SiMoCo odpojit a navázat telefonické spojení přes mobil. Pro zjednodušenní či zrychlení je možno použít v Nastavení SiMoCo funkci "Program spouštěný po příkazu Odpojit".

Pokud se mobil používá pouze pro připojení k Internetu, pak je to jednoduché: zadáme zde název programu prohlížeče, např. pro MSIE
iexplore - spustí se prohlížeč, pokud je nastavená prázdná úvodní stránka, tak se nepřipojuje, nebo
iexplore seznam.cz - začne se okamžitě připojovat.

Toto je možno řešit i obecně, nezávisle na názvu programu prohlížeče: vytvoříme dávkový soubor např. inet.bat, který bude obsahovat jediný řádek: start http:// nebo start http://www.seznam.cz a inet.bat budeme spouštět po odpojení SiMoCo. V tomto případě by měl systém spustit prohlížeč, který má nastavený jako výchozí.

Pokud se mobil používá jako modem pro více připojení, pak je možno v poli "Program spouštěný..." zadat příkaz pro zobrazení dialogu telefonického připojení:
NT,2000,XP: rasphone, 98,ME: rundll32 rnaui.dll,RnaDial - objeví se dialog s přednastaveným připojením, které bylo naposledy použito.
NT,2000,XP: rasphone "Název připojení", 98,ME: rundll32 rnaui.dll,RnaDial Název připojení (bez úvozovek) - dialog se nastaví na zadaný název připojení. U NT,2000,XP je také možno přeskočit dialog výběru a nastavit se na další krok - vytočit: rasphone -d "Název připojení".
Back to top
witold
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 03, 2005 3:12 pm    Post subject: zápis do telefonu selhal Reply with quote

Začal jsem si zapisovat svátky do kalendáře v telefonu pomocí SiMoCo a dost často, ve 40 až 60% případů vyskočí okno: zápis do telefonu selhal.

Obvykle na druhý pokus se to povedlo. Čím by to mohlo být... Think

Asi bych nechtěl zapisovat do kalendáře s tak častou nutností si zápis zopáknout.

Jinak na sw samá chvála! Jestli mé nadšení do 30 dní neochabne, jistě zakoupím.

witold
Back to top
adme
kolemjdoucí

5.50 SMM
PostPosted: Sun Feb 13, 2005 1:05 pm    Post subject: je faj ale.. Reply with quote

ale když pošlu onu částku, stáva se výrobce odpovědným za jakékoliv škody, že?? pokud je to jen 30ti denní verze tak ne, ale po zaplacení je záruka asi taky 2 roky na program?? A navíc platí pan cibulka daně z této prodejní činnosti?? asi se zeptám na finannčáku jak to vlastně je..
Back to top
romulus
VIP
VIP

10861.00 SMM
PostPosted: Sun Feb 13, 2005 1:53 pm    Post subject: Re: je faj ale.. Reply with quote

adme wrote:
ale když pošlu onu částku, stáva se výrobce odpovědným za jakékoliv škody, že?? pokud je to jen 30ti denní verze tak ne, ale po zaplacení je záruka asi taky 2 roky na program?? A navíc platí pan cibulka daně z této prodejní činnosti?? asi se zeptám na finannčáku jak to vlastně je..
Víš vůbec o čem mluvíš? Programy podléhají autorskému zákonu...
Back to top
m.scholze
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Feb 13, 2005 11:11 pm    Post subject: Re: je faj ale.. Reply with quote

adme wrote:
ale když pošlu onu částku, stáva se výrobce odpovědným za jakékoliv škody, že??

Pokud máš po ruce licenci (nejlépe v čestině) k libovolnému software od nějaké opravdu velké společnosti, tak si ji prečti. Získáš poměrně slušnou představu o tom, jak je to s odpovědností za škody u 90% SW.

Mirek Scholze jr.
Back to top
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Mon Feb 14, 2005 7:37 am    Post subject: Re: je faj ale.. Reply with quote

adme wrote:

Program je autorské dílo, nikoliv nějaký produkt podléhající obchodnímu zákoníku, aby se na něj vztahovala dvouletá záruka, prohlášení o shodě s předpisy EU apod. jako na nějaké zboží (nevím jak přesně to je, ale asi ani od Microsoftu nemáte dvoletou záruku na Windows, o odpovědnosti za škody ani nemluvě). Vztahy mezi autorem díla a uživatelem neřeší obchodní zákoník, patří do autorského zákona. Já nikomu program nevnucuji, ani nijak nedistribuuji, jen jsem jej poskytl k volnému šíření. Myslím si, že třicetidenní zkušební doba je dostatečně dlouhá na to, aby jste zjistil, jestli Vám vyhovuje nebo ne, takže nemáte důvod si stěžovat. Stěžovat by jste si mohl v případě, pokud by souhlas s užíváním díla byl podmíněn nějakou kompenzací předem a až potom by jste zjistil, že Vám nevyhovuje. Striktně řečeno já neprovozuji "prodejní činnost", jak to nazýváte, ale poskytuji za úhradu (domnívám se že velmi mírnou vzhledem ke spotřebovanému času) souhlas s užíváním svého autorského díla.
Back to top
romulus
VIP
VIP

10861.00 SMM
PostPosted: Mon Feb 14, 2005 9:41 am    Post subject: Re: je faj ale.. Reply with quote

pavelc wrote:
adme wrote:

Program je autorské dílo, nikoliv nějaký produkt podléhající obchodnímu zákoníku, aby se na něj vztahovala dvouletá záruka, prohlášení o shodě s předpisy EU apod. jako na nějaké zboží (nevím jak přesně to je, ale asi ani od Microsoftu nemáte dvoletou záruku na Windows, o odpovědnosti za škody ani nemluvě). Vztahy mezi autorem díla a uživatelem neřeší obchodní zákoník, patří do autorského zákona. Já nikomu program nevnucuji, ani nijak nedistribuuji, jen jsem jej poskytl k volnému šíření. Myslím si, že třicetidenní zkušební doba je dostatečně dlouhá na to, aby jste zjistil, jestli Vám vyhovuje nebo ne, takže nemáte důvod si stěžovat. Stěžovat by jste si mohl v případě, pokud by souhlas s užíváním díla byl podmíněn nějakou kompenzací předem a až potom by jste zjistil, že Vám nevyhovuje. Striktně řečeno já neprovozuji "prodejní činnost", jak to nazýváte, ale poskytuji za úhradu (domnívám se že velmi mírnou vzhledem ke spotřebovanému času) souhlas s užíváním svého autorského díla.
K tomu se připojuji a myslím, že za celou redakci...
SiMoCo má, stejně jako každý jiný program své mušky, ale ve srovnání s mnohými komerčními programy je to velice kvalitní produkt.
Zkušební doba dává opravdu dostatečnou možnost program vyzkoušet a v případě nespokojenosti se poohlédnout po jiném. Já jsem osobně důvody, proč používat nějaký jiný program nenašel.
Back to top
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Mon Feb 14, 2005 10:44 am    Post subject: Re: je faj ale.. Reply with quote

pavelc wrote:
nevím jak přesně to je, ale asi ani od Microsoftu nemáte dvoletou záruku na Windows, o odpovědnosti za škody ani nemluvě

I Microsoft ma ve smlouve s koncovym uzivatelem software (napr. Windows) uvedenu OMEZENOU zaruku (90 dni) a ZADNOU odpovednost za nasledne skody.

Dale se tam uvadi, ze z teto smlouvy nemuze vyplynout odpovednost vyssi nez castka zaplacena za dany software a ze v nekterych zemich nebo pravnich radech neni umozneno vyloucit nebo omezit odpovednost za nasledne skody.

Obavam se vsak, ze to neni pripad CR a jejiho pravniho radu. Jak to je v CR ve skutecnosti by vsak mohl pro nas pro vsechny zjistit ADME.

Mirek Scholze jr.
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Mon Feb 14, 2005 11:13 am    Post subject: Reply with quote

Při nákupu počítačových programů nejde o klasickou koupi zboží, a proto není ani uzavírána kupní smlouva dle občanského zákoníku mezi kupujícím a prodávajícím. Tzv. koupě softwaru je totiž ve skutečnosti uzavřením licenční smlouvy, jejíž podmínky vyplývají z autorského zákona.
Obsah záruky poskytované nositelem autorských práv se řídí licenčním ujednáním k software.

Nic víc snad už není co dodat.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Diskuse k článkům All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 27, 28, 29  Next
Page 11 of 29

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum