clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani SMS

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani SMS

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mbelicek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Jan 20, 2005 5:20 pm    Post subject: Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani SMS Reply with quote

Zdravim, urcite vam to dela taky. Mam Jimm 0.3.1 midp2 java icq klienta v S65. Kdyz pisu zpravu t9kou tak to pise vcetne uplne ceske diakritiky, tim myslim vcetne hacku. Zpravu odeslu kamaradovi. Problem je, ze kamaradovi se objevi misto znaku s hackama otazniky.

Vite nekdo co s tim? Treba nejak vypnout diakritiku v T9 pro java aplikace.

Zajimave je, ze kdyz pisu sms, tak tam je jenom T9 bez diakritiky - umi jen carky a to jen obcas a jeste k tomu obracene.

Diky.
Back to top
View user's profile Send private message
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Thu Jan 20, 2005 7:37 pm    Post subject: Re: Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani Reply with quote

mbelicek wrote:
Zdravim, urcite vam to dela taky. Mam Jimm 0.3.1 midp2 java icq klienta v S65. Kdyz pisu zpravu t9kou tak to pise vcetne uplne ceske diakritiky, tim myslim vcetne hacku. Zpravu odeslu kamaradovi. Problem je, ze kamaradovi se objevi misto znaku s hackama otazniky.

Zajimave je, ze kdyz pisu sms, tak tam je jenom T9 bez diakritiky - umi jen carky a to jen obcas a jeste k tomu obracene.

Diky.

Diakritika se (zatím?) vypnout nedá,

Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=5452&highlight=diakritika
Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=5064&highlight=diakritika
Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=2668&highlight=diakritika

ale co se Jimma týče , zaškrtni v nastavení "use CP1251 hack" a měl bys mít po problému wink
Back to top
pitrisek
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 22, 2005 3:16 pm    Post subject: Re: Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani Reply with quote

mbelicek wrote:

Diky.

A neni to spis chyba na strane kamarada? Ja pisu bezne z Jimma na Mirandu a vsechno funguje. Ale co vim, tak takove ICQLite s tim ma problemy.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Sat Jan 22, 2005 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Taky mám tu zkušenost, že ICQ lite diakrtka nezvládá. A full ICQ taky ne, pokud je zaškrtlý "use CP1251 hack". (1251 není totiž středoevropský kódování, ale poněkud východnější... wink )

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 22, 2005 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

busch wrote:
Taky mám tu zkušenost, že ICQ lite diakrtka nezvládá. A full ICQ taky ne, pokud je zaškrtlý "use CP1251 hack". (1251 není totiž středoevropský kódování, ale poněkud východnější... wink )

1251 je sice "eastern" Smile , ale když je zaškrtlý, tak mi Jimm diakritiku zvládá. Odzkoušeno na Jimm 0.3.1.(varianta MIDP2) x ICQlite Smile
Back to top
Petroubek
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 22, 2005 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

Tak já mám zvláštní zkušenost. Když jsem nainstaloval Jimm 0.3.1 MIDP2 a vyzkoušel ho hned s ICQ Lite, tak všechna diakritika byla OK jak na mobilu, tak na pc. Avšak když jsem se za 5 hodin připojil znovu, tak na pc už byly zobrazeny otazníky (na mobilu zatím OK) . Nastavení jsem nikde neměnil, byla to záhada. No zkusil jsem zapnout ten "hack" a posrala se mi diakritika i na mobilu, naštěstí po vypnutí mi na tom mobilu už šla diakritika normálně, ale na pc stále otazníky. No to jsem blázen, když to předtím šlo a teď to nejde a v nastavení jsem se nevrtal Brick wall Brick wall
Divnobotka
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Jan 23, 2005 10:27 am    Post subject: Reply with quote

busch wrote:

Mám full ICQ a po zaškrtnutí "use CP1251 hack" diakrtka je naprosto bez problémů.Pouřívam jimma 3.1. CZ a bez problému.No vlastně se mi teď zdá že mi žere víc Kb než před tím a to mám v seznamu jenom 5 kontaktů.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum